woensdag 15 december 2010

Berlusconi blijft premier van Italië


De Italiaanse premier Silvio Berlusconi blijft (voorlopig) nog aan de macht als premier van Italië, al heeft het heel weinig gescheeld. Berlusconi kwam steeds vaker in het nieuws met slechte dingen en enkele parlementsleden zagen het niet meer zitten dat hij nog langer premier bleef. Zelfs eigen partijleden twijfelen aan Berlusconi. Een stemming in kamer en senaat moest oordelen over het lot van Berlusconi. Uiteindelijk won hij de stemming erg nipt. Zelfs hier kwam de Italiaanse premier in opspraak, want hij zou tegenstanders hebben omgekocht om voor hem te stemmen.
Na de stemming kwamen in veel grote steden in Italië mensen op straat om te betogen tegen Berlusconi. Het kwam zelfs tot kleine relletjes en er vielen tientallen gewonden. Is de positie van Berlusconi nog langer houdbaar?
Hieronder vind je een aantal krantenkoppen die over de Italiaanse premier gaan. Hou in je achterhoofd dat al deze artikels verschenen zijn in de afgelopen vijf maanden.
  • Vrouwenzot Berlusconi huurt zes erotische danseressen in Brazilië.
  • Berlusconi deed het met drie hoertjes tegelijk.
  • Berlusconi: Vrouwen, neem een rijke man.
  • Onderzoek naar fiscale fraude geopend tegen Berlusconi.
  • Seksschandaal rond Berlusconi en 17-jarig meisje?.
  • Berlusconi: Liever mooie vrouwen dan homo zijn.
  • Berlusconi gaf mij 10 000 euro per beurt.
  • Berlusconi krijgt eigen seksfilm.
Berlusconi is duidelijk niet vies van vrouwen en nog minder om er veel geld voor te betalen. Hij werd veroordeeld voor verschillende misdrijven zoals omkoping en fraude. Maar in 2003 ging er een wet van kracht dat bepaalde leiders van Italië, zoals Berlusconi, niet veroordeeld kunnen worden. Deze wet werd in 2004 al afgeschaft. De processen gaan nu weer verder, maar ze worden (door hem?) erg lang gerokken.
Er is ook weinig persvrijheid in Italië. Dat komt omdat Berlusconi de baas is van de grootste en populairste televisiestations en kranten van Italië. Mensen die verkeerde dingen over hem schrijven, worden vaak ontslagen. Hier komt veel kritiek op door het buitenland.

Wist-je-dat:
Berlusconi voorzitter is van de Italiaanse topvoetbalclub AC Milan?
Berlusconi al verschillende facelifts heeft ondergaan?
Berlusconi’s bijnaam il Cavaliere (de ridder) is, omdat hij in 1977 de onderscheiding “Ridder” kreeg?
Berlusconi een anonieme telefoontje naar de politie zou hebben gepleegd om een 17-jarige Marokkaans meisje dat van diefstal werd beschuldigd vrij te laten? Het gaat hierbij om een meisje dat zijn seksfeest had bijgewoond en die eventueel de kleindochter van de Egyptische president Hosni Mubarak is. Het meisje wordt "Romy" genoemd, vanwege anonimiteit.

Opdrachten:
Kan Berlusconi nog langer premier van Italië blijven? Waarom wel of niet?
Wat vind je van zijn volgende uitspraak: “Liever mooie vrouwen dan homo zijn”?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten